Reiki


Reiki wordt door aanhangers beschreven als een aanvullende Alternatieve geneeswijze, ontwikkeld (of herontdekt) gedurende de Meiji periode (het einde van de 19e eeuw) door Mikao Usui in Japan. De bekendheid en populariteit van Reiki is gegroeid in de Westerse wereld. De naam Reiki beschrijft de energie die wordt gebruikt. ' rei' (betekent 'geest') en ki (betekent 'levens-energie' in deze context). Veel gebruikte vertalingen van reiki zijn "aura" en ook "universele levens-energie".

Bij het gebruik van Reiki worden lichaam, geest en ziel als geheel gezien wanneer het aankomt op ziekte en genezing. Reiki is volgens Usui overal aanwezig, iedereen wordt ermee geboren en iedereen heeft het nodig. Tevens kan iedereen het toepassen, er is geen bijzondere bovennatuurlijk talent voor nodig. Problemen ontstaan volgens Usui indien de doorstroming van de energie in het lichaam is geblokkeerd, bijvoorbeeld door negatieve ervaringen in het verleden. Hierdoor kunnen lichaamlijke en geestelijke problemen ontstaan. Deze theorie heeft overigens veel overeenkomsten met de psychotherapie zoals ontwikkeld door Sigmund Freud.

In wezen worden al mijn behandelingen gegeven met Reiki-Handen.
Eenmaal Reiki = Altijd Reiki !
Er worden geen losse Reiki behandelingen gegeven. 


We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

PRIVACYBELEID


Namaste Webdesign